2017 3

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Κανονική "κλοπή" η νέα ρύθμιση για τα δάνεια.Δείτε το κόστος

Κανονική "κλοπή" η νέα ρύθμιση για τα δάνεια.Δείτε το κόστος
Ναι, ο τίτλος είναι κόντρα στο… ρεύμα της εποχής. Τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μιλούν για «περίοδο χάριτος» τετραετούς διάρκειας την οποία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι δανειολήπτες για να πληρώσουν λιγότερα. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική.


H δόση μας θα περιοριστεί σε χαμηλότερα επίπεδα για τέσσερα χρόνια. Και αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Μόνο για όσους πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις. Αυτό όμως που θα
γλιτώσουμε κατά τη διάρκεια της τετραετίας θα το πληρώσουμε και μάλιστα με το παραπάνω μόλις τελειώσει αυτή η 4ετία. Δείτε δύο αναλυτικά παραδείγματα που ετοίμασε το fpress.gr για να καταλάβετε τι ακριβώς θα συμβεί με το στεγαστικό σας.
Δεν στεκόμαστε καθόλου στις προϋποθέσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα σας πετάξουν εκτός ρύθμισης. (αυτές τις προϋποθέσεις άλλωστε μπορείτε να τις δείτε εδώ και να αντιληφθείτε με μια ματιά πόσο απαιτητικό είναι το νομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή). Πάμε κατευθείαν στο δια ταύτα. Τι πληρώνετε μέχρι σήμερα και τι θα πληρώνετε μόλις μπείτε στη ρύθμιση.
1ο παράδειγμα: Έχετε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της τάξεως των 14.000 ευρώ ετησίως. Αποπληρώνετε ένα δάνειο και σας έχει μείνει υπόλοιπο 45.000 ευρώ. Το δάνειό σας τοκίζεται με επιτόκιο 3,5% και σας απομένουν 10 χρόνια μέχρι τη λήξη.
Τι πληρώνετε σήμερα: Με αυτά τα δεδομένα, η δόση σας διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 447 ευρώ τον μήνα. Πρακτικά, πηγαίνει το μισό σας εισόδημα στην τράπεζα. Αν δεν υπαχθείτε στη ρύθμιση, θα καταβάλλετε συνολικά 8702 ευρώ σε τόκους μέχρι τον Μάρτιο του 2023 οπότε και θα έχει αποπληρωθεί πλήρως το στεγαστικό σας.
Αν υπαχθείτε στη ρύθμιση, η δόση θα περιοριστεί για τέσσερα χρόνια στο 30% του εισοδήματός σας δηλαδή στα 375 ευρώ. Μόλις περάσει η τετραετία, η δόση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο στα 324,83 ευρώ καθώς η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου σας, θα επιμηκυνθεί κατά τέσσερα χρόνια. Δηλαδή, ο μηνιαίος σας προϋπολογισμός, θα ελαφρυνθεί αρχικά κατά 75 ευρώ και στη συνέχεια κατά 120 ευρώ τον μήνα. Επειδή όμως θα πληρώνετε δόσεις για 48 μήνες περισσότερο, το τελικό ποσό των τόκων θα ανέβει από τα 8702 ευρώ στα 11979 ευρώ. Εννοείται ότι έχουμε συνυπολογίσει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των 48 μηνών, το επιτόκιο για το στεγαστικό δάνειο δεν θα είναι 3,5% αλλά 1,25%
2ο παράδειγμα: Ο δανειολήπτης του 2ου παραδείγματος έχει ετήσιο εισόδημα 25000 ευρώ και χρωστάει 65000 ευρώ ενώ απομένουν 120 μήνες μέχρι την αποπληρωμή του δανείου. Σήμερα, η δόση του διαμορφώνεται στα 646 ευρώ και το σύνολο των τόκων που θα καταβληθούν μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, θα είναι 12.570 ευρώ. Αν υπαχθεί στη ρύθμιση, για τους πρώτους 48 μήνες ο δανειολήπτης θα πληρώνει 625 ευρώ. Και μόλις περάσει το 48μηνο, η δόση θα πέσει αυτόματα στα 426,46 ευρώ. Το σύνολο των τόκων θα διαμορφωθεί σε αυτή την περίπτωση στα 16175 ευρώ. Δηλαδή, και θα χρειαστεί να περιμένει τέσσερα χρόνια για να πέσει αισθητά η δόση, και θα πληρώσει περισσότερα.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis