2017 3

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!

1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σε μια καινούργια κίνηση κατά της Τουρκίας προχώρησε η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν και οι τουρκικές εφημερίδες απαγορεύτηκε η μετάδοση των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, (που έχουν ήδη αποβλακώσει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό),
 από τα αιγυπτιακά κανάλια

Όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σε ανταπόκριση της από το Κάιρο, οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που αναμεταδίνονταν από το μεγάλο αιγυπτιακό κανάλι, El Arabiya TV,  καθώς και από τα αιγυπτιακά κανάλια en Nehar και  el Kahire ven Nas, από τις 18 Αυγούστου έχουν απαγορευτεί, καθώς και κάθε διαφήμιση που σχετίζονταν με την προβολή αυτών των τουρκικών σήριαλ.  
Φυσικά η απαγόρευση αυτή από την αιγυπτιακή κυβέρνηση θα πλήξει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας και ήδη έχει προκαλέσει ταραχή στους τηλεοπτικούς κύκλους που θεωρούσαν σαν ένα από τους καλύτερους πελάτες τους την Αίγυπτο.

Αλλά η νέα αυτή κίνηση που θα οξύνει και άλλο τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση που πνέει και δικαιολογημένα μένεα κατά του Ταΐπ Ερντογάν που τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι υποκίνει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προτίθεται να προσχωρήσει σαν αντίποινα κατά της Τουρκίας στην αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του μεταβατικού πρωθυπουργού της Αιγύπτου, Adil Mansur, η Αίγυπτος πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας κατά το πρότυπο που έκαναν και άλλες χώρες στο «καυτό» αυτό για τους Τούρκους θέμα. 

Μάλιστα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός προχώρησε ακόμα περισσότερο και κατηγόρησε τους Τούρκους ότι ευθύνονται για τον σφαγιασμό ενός εκατομμυρίου χριστιανών και Αρμενίων και ότι η Αίγυπτος θα αναγνωρίσει επίσημα αυτό το ιστορικό γεγονός, (σίγουρα δεν τον έχουν πληροφορήσει για την κ Ρεπούση και τις απόψεις της),  υπογράφοντας την σχετική θέση που έχει αναγνωριστεί και διεθνώς.

Όλα αυτά όπως είναι επόμενο έχουν προκαλέσει την έντονη οργή της Τουρκίας και ο Ερντογάν συγκαλεί συνεχώς συσκέψεις με τον αρχηγό της ΜΙΤ αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ήδη όμως έχουν αρχίσει να ακούγονται στο εσωτερικό πολλές φωνές που επικρίνουν έντονα την τουρκική εξωτερική πολιτική που απομονώνει όλο και περισσότερο την Τουρκία όπως του γνωστού ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος σε άρθρο του στην ελεγχομένη από τον ίδιο τουρκική εφημερίδα Zaman,  στις 15/8, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Fethullah Gülen dış politika eleştirisi», δηλαδή «Κριτική του Φετουλάχ Γκιουλέν στην εξωτερική πολιτική», επιτίθεται άμεσα στον Ερντογάν τον παλιό του «πνευματικό παιδί» για σοβαρά λάθη στην εξωτερική πολιτική αλλά και για την τουρκική αλαζονεία που απομονώνει την Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αντίθεση των οπαδών του Γκιουλέν στην Τουρκία, που είναι μια μεγάλη δύναμη στον ισλαμικό χώρο, με τον Ερντογάν, αποσταθεροποιώντας πιο πολύ την τουρκική κυβέρνηση .

Όλα αυτά δρομολογούν σίγουρα σημαντικές εξελίξεις τις οποίες θα πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας προκλητικής τουρκικής «εκτόνωσης» προς τα δυτικά σύνορα όπου για τους Τούρκους βρίσκεται ο «αδύνατος κρίκος». 

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis