2017 3

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Υπεγράφη η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στην Τσεχία

Υπεγράφη η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στην Τσεχία
πηγη

Τρία κόμματα θα στηρίξουν το σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Μποχουσλάβ Σομπότκα


Συμφωνία για το σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης υπέγραψαν σήμερα στην Τσεχία οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες και το κεντρώο κόμμα ΑΝΟ.

Τα τρία κόμματα που θα συγκροτήσουν την κυβερνητική πλειοψηφία συμφώνησαν και στα
υπουργεία, ύστερα από τις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο.

Με βάση τη συμφωνία, ο 42χρονος ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (CSSD) Μποχουσλάβ Σομπότκα θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας κι έτσι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία ύστερα από σχεδόν οκτώ χρόνια κεντροδεξιάς διακυβέρνησης.

Τα κόμματα θα ζητήσουν τώρα από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν να εγκρίνει το διορισμό του Σομπότκα και του υπουργικού του συμβουλίου. Ο Ζέμαν προέρχεται από το ίδιο κόμμα με τον Σομπότκα, αλλά είναι εδώ και καιρό πολιτικά αντίθετος με εκείνον κι έχει υπαινιχθεί ότι μπορεί να απορρίψει κάποιους από τους προτεινόμενους υπουργούς του.

Ο συνασπισμός του Σομπότκα θα διαθέτει 111 ψήφους στην 200 εδρών Κάτω Βουλή, αλλά δεν είναι δεδομένη η σταθερότητά του.

Το μεγαλύτερο ερώτημα αφορά το νεοσυσταθέν κεντρώο κίνημα ΑΝΟ, το οποίο ήρθε δεύτερο στις εκλογές υπό την ηγεσία του επιχειρηματία Αντρέι Μπάμπις, που βάσισε την προεκλογική εκστρατεία του στη λαϊκή οργή κατά της διαφθοράς του πολιτικού κατεστημένου.

Ο Μπάμπις αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων. Ο Μπάμπις είναι ιδιοκτήτης περισσότερων από 200 εταιρειών, κυρίως στο χώρο των χημικών και αγροτικών προϊόντων αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis