2017 3

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Προληπτικά μέτρα για την ευλογιά … 1 χρόνο μετά την καταστροφή

Ένα μέτρο που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την αντιμετώπιση των ζωονόσων στο μέλλον υιοθετεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την εξασφάλιση 150.000 ευρώ για τη δημιουργία νέων ή συντήρηση ήδη υφιστάμενων απολυμαντικών τάφρων στον Έβρο. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των
κτηνοτρόφων στην περιοχή μας, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού κεφαλαίου τους λόγω της ευλογιάς,

είναι ότι το πραγματικό ζητούμενο είναι τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την επόμενη μέρα της κτηνοτροφίας, κι όχι η εκ των υστέρων λήψη προληπτικών μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Αύγουστο ως τον Ιανουάριο του 2014 θανατώθηκαν 8.669 ζώα στον Εβρο, εκ των οποίων τα 4.059 ήταν στη νότια πλευρά του νομού. Σήμερα το πρόβλημα έχει πάρει σοκαριστικές διαστάσεις, αφού εκδηλώνονται διαρκώς νέες εστίες μόλυνσης. Χαρακτηριστικό της εξέλιξης της νόσου είναι ότι μέσα σε περίπου 3 μήνες, λόγω της ευλογιάς, έχουν θανατωθεί τουλάχιστον 17.000 αιγοπρόβατα! 
Η απόφαση με την οποία ευρέθησαν και δεσμεύονται άμεσα πιστώσεις για την κατασκευή ή τη συντήρηση 6 απολυμαντικών τάφρων τροχών οχημάτων στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, συνολικού Προϋπολογισμού 147.452,69 €. υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «με την απόφασή του αυτή επιλύεται χρόνιο θέμα που αφορά την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς. Οι σχετικές λοιπές αποφάσεις κατασκευής δρομολογούνται εντός της εβδομάδας».
Αναλυτικά, τα έργα που προβλέπονται: 
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΦΟΡΕΑΣ 
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΜΟΣ
1 Κατασκευή απολυμαντικής τάφρου τροχών οχημάτων περιοχής φυλακίου Εγνατία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.577,56 €
2 Κατασκευή απολυμαντικής τάφρου τροχών οχημάτων περιοχής πρώην φυλακίου Καραγώγου Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.581,07 €
3 Κατασκευή απολυμαντικής τάφρου τροχών οχημάτων περιοχής Δ.Δ.. Βρυσούλας Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.581,07 €
4 Κατασκευή απολυμαντικής τάφρου τροχών οχημάτων περιοχής Δ.Δ. Μοναστηρακίου Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.554,36
5 Κατασκευή απολυμαντικής τάφρου τροχών οχημάτων περιοχής Δ.Δ. Μάνδρας Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.577,56 €
6 Επισκευή – Συντήρηση απολυμαντικών τάφρων τροχών οχημάτων περιοχών Μικρού Δερείου και Πυλαίας 
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 24.581,07 €


«Τέτοια μέτρα είναι κοροϊδία, ζητούμε πρόγραμμα για την επόμενη μέρα»
Το θέμα συζητήθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο, στην οποία συμμετείχαν οι τρεις υφυπουργοί και βουλευτές Εβρου, ο Γιώργος Ντόλιος, Εσωτερικών, ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Παιδείας, και ο Ακης Γεροντόπουλος, Εξωτερικών, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής κ.ά.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως η εξαγγελία Κουκουλόπουλου για τη δημιουργία και συντήρηση των απολυμαντικών τάφρων προκάλεσε ένταση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αφού, όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο που παίρνεται με τεράστια καθυστέρηση και που αφορά, πλέον, μόνο στην αντιμετώπιση των ζωονόσων στο μέλλον. Η μεγάλη έγνοια των κτηνοτρόφων της περιοχής είναι η επόμενη μέρα.
«Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της νόσου, κι ενώ στις Φέρες ειδικότερα έχουμε θανατώσει το 90% του ζωικού κεφαλαίου μας, ο υπουργός μας είπε να κάνουμε τάφρους. Είναι ξεκάθαρη κοροϊδία. Αυτό το μέτρο δεν είναι το πρωτεύον αυτή την στιγμή. Βεβαίως, είναι κάτι θετικό, που θα βοηθήσει για την αντιμετώπιση της επόμενης ζωονόσου, το θέμα όμως είναι τι κάνουμε τώρα. Τι κίνητρα θα δοθούν και τι μέτρα θα ληφθούν για την επόμενη μέρα, για να μπορέσει ο κτηνοτρόφος να βρει την ψυχολογία και τα μέσα για να ξεκινήσει από την αρχή. Ζητούμε ένα πρόγραμμα που θα βάλει επιτέλους τέλος στην ευλογιά και θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση των κοπαδιών».
Παράλληλα, οι επιπτώσεις από την ευλογιά έχουν ήδη επηρεάσει και άλλους κλάδους στον Έβρο. Όπως αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής, από την στιγμή που έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ζώων, και ισχύει η καραντίνα, πλήττεται και η φυτική παραγωγή, με 250.000 δέματα χόρτου να παραμένουν αδιάθετα στις αποθήκες και το καλαμπόκι να ακολουθεί την ίδια μοίρα. Την ίδια στιγμή, πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι γαλακτοβιομηχανίες που προμηθεύονταν γάλα από τους κτηνοτρόφους του Έβρου. Παράλληλα, όσοι κτηνοτρόφοι έχουν υγιή ζώα ελευθέρας βοσκής, τα περιορίζουν σημαντικά, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής.
«Δυστυχώς, οι απαντήσεις που πήραμε από το υπουργείο ήταν γενικόλογος και γεμάτες ‘θα’. Ένα χρόνο τώρα δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ούτε να το ελέγξουν, αφού είναι γνωστές και οι ελλείψεις σε κτηνιάτρους», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρής.

Της Κικής Ηπειρώτου

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis