2017 3

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Όρκος Σιωπής - Δραματική σειρά, ελληνικής και κυπριακής συμπαραγωγής 2014 ***ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ***

Ένας ανεξιχνίαστος φόνος…

Ένα ανείπωτο μυστικό…
Μια παράνομη ερωτική ιστορία…
Ένας μάρτυρας, που δε μίλησε ποτέ…
Ένας έρωτας χωρίς αύριο…

Ποιος θα τολμήσει να σπάσει τον «Όρκο Σιωπής»;

Επίκεντρο της σειράς είναι μια επιφανής
οικογένεια του Ναυπλίου, με ρίζες απ’ τη Λεμεσό. Πρόκειται για την οικογένεια του Πέτρου (Δάνης Κατρανίδης) και της Αλεξάνδρας Ασλάνη (Κάτια Δανδουλάκη), και τα τέσσερα παιδιά τους: Τον Άρη (Παναγιώτης Μπουγιούρης) και τη Σοφία (Υρώ Λούπη), παιδιά της Αλεξάνδρας από τον πρώτο της γάμο και τα παιδιά της Αλεξάνδρας και του Πέτρου: τον Έκτορα (Μάνος Ιωάννου) και τη Μαρίνα (Αντιγόνη Δρακουλάκη).

Από την αρχή της ιστορίας θα μας απασχολήσει μια δολοφονία, που έγινε πριν από τέσσερις δεκαετίες. Θύμα ο Παύλος Δημοσθένους, πατέρας του Άρη και της Σοφίας, πολιτικός παράγοντας και πλούσιος επιχειρηματίας, με δραστηριότητες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα. 

Ο Πέτρος Ασλάνης, που ήταν στενός φίλος του Παύλου, είναι τώρα μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Βασίστηκε στην περιουσία της Αλεξάνδρας αλλά την «αυγάτισε», όπως συνηθίζει να λέει συχνά. 

O Πέτρος και η Αλεξάνδρα όμως κρατάνε κρυμμένα κάποια μυστικά, σαν να είναι δεμένοι με «όρκο σιωπής». Και δεν είναι οι μόνοι. Η σκοτεινή ιστορία, που θα αρχίζει να φωτίζεται, έχει πολλά παρακλάδια  σε Ελλάδα και  Κύπρο. 

Ο άδικος χαμός του πατέρα του έχει σημαδέψει τον Άρη, που έχει περάσει τη ζωή του προσπαθώντας να μάθει ποιος πραγματικά τον σκότωσε. Αυτή η εμμονή έχει δημιουργήσει συγκρούσεις και διχόνοιες ανάμεσα σε αυτόν και τα άλλα μέλη της οικογένειας, καθώς υπάρχουν πράγματι πολλά ερωτηματικά και σκοτεινές πτυχές, τις οποίες όμως κανείς δε δείχνει διατεθειμένος να απαντήσει. 

Όσα έγιναν στο παρελθόν, θα τα παρακολουθήσουμε από την αρχή, κομμάτι - κομμάτι, σαν flash back, παράλληλα με τη ζωή και την πορεία σήμερα,  όσων,  με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είχαν παίξει ρόλο στη διαμόρφωση τους τότε. Αλλά και όσων, άθελα τους, θα βρεθούν μπλεγμένοι στο κουβάρι, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται και που θα καθορίσει τη ζωή τους.

Η σχέση του Άρη και της Ηλέκτρας (Κατερίνα Μισιχρόνη): Ένας ανομολόγητος έρωτας ενός παντρεμένου άντρα με μια γυναίκα, που ίσως έχει το κλειδί για τα κομμάτια του παζλ, που του λείπουν, για να εξιχνιάσει, έστω και μετά από σαράντα χρόνια, το μυστήριο της δολοφονίας του πατέρα του.
Η παράνομη ερωτική ιστορία του Έκτορα και της Ελένης (Μαρία Κορινθίου): Μιας γυναίκας, που απατά τον άντρα της με τον αδελφό του, χωρίς να υποψιάζεται ότι εκείνος τη χρησιμοποιεί.
Ο προσωπικός αγώνας της Σοφίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια συνομωσία. Παρακολουθούμε τα προβλήματα και  τις περιπέτειές της στην προσπάθεια να απελευθερωθεί.

Αυτές είναι κάποιες από τις ανθρώπινες ιστορίες, που θα βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο, παράλληλα με τον αγώνα του Πέτρου και της Αλεξάνδρας να εμποδίσουν την αποκάλυψη των μυστικών, που τους βαραίνουν.  Φιλοδοξίες, νεανικοί έρωτες, πάθη, ακόμα και εγκλήματα. Και βέβαια συνεχείς ανατροπές. 

Τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά το θάνατο του Παύλου Δημοσθένους, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, θα γίνουν αφορμή να αρχίσουν να φωτίζονται, λίγο - λίγο, τα σκοτεινά σημεία αυτής της ιστορίας. Και εμπλέκουν πολλούς, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες. 

Η ζωή όλων θα αλλάξει δραματικά.

Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis