2017 3

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάληψη στο λύκειο της Ανδρίτσαινας λόγω μη μεταφοράς μαθητών

www.patrisnews.com
Ανδρίτσαινας, διαμαρτυρόμενοι… για το γεγονός ότι, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να μην υπαναχωρήσουν αν δεν φτάσουν στο σχολείο όλοι οι μαθητές.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ανδρίτσαινας, ήταν
από τις σχολικές μονάδες που, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καθηγητών. Αν και φέτος δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τα παιδιά, ήρθαν αντιμέτωπα με ένα άλλο, εξίσου σοβαρό πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς, που έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί μαθητές να μην καταφέρνουν να φτάσουν στο σχολείο τους κάθε πρωί.

Λουκέτο από χθες…

Χθες το πρωί, οι μαθητές, αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και της «υπολειτουργίας» όπως σημειώνουν, του σχολείου, αφού σε κάποια τμήματα λείπει η πλειοψηφία των συμμαθητών τους λείπει, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους και απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, προέρχονται από χωριά, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και των γειτονικών νομών, Αρκαδίας και Μεσσηνίας που, λόγω μικρής απόστασης, φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ανδρίτσαινας.

Αν και -όπως επισημαίνουν- για λίγες ημέρες στην αρχή, με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο τους, ωστόσο οι ιδιοκτήτες Ταξί αποφάσισαν να σταματήσουν τη μεταφορά, όταν συνειδητοποίησαν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους καταβληθούν τα χρήματα για δρομολόγια που θα γίνουν πριν την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Οι μαθητές δε, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος, μέσω της κατάληψης και θα επιστρέψουν στα θρανία τους, μόνο αφού φτάσουν στο σχολείο όλοι οι μαθητές.

Νάνσυ Σπυροπούλου

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis