2017 3

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

«ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΥΡΑ Νέα έκπληξη στον τύμβο με υπόγειο θάλαμο

Υπόγειος και μάλιστα σε αρκετό βάθος είναι ο τέταρτος θάλαμος στον τάφο της Αμφίπολης, κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως είναι και ο τελευταίος.

Νέα έκπληξη στον τύμβο με υπόγειο θάλαμο


Δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε γι' αυτό, ούτε και για το αντίθετο. Μέχρι στιγμής, το χώμα που υπάρχει ακόμη στον τρίτο θάλαμο δεν επιτρέπει στην ανασκαφική ομάδα να δει τι γίνεται στον επόμενο χώρο.
Ετσι δεν γνωρίζουν τίποτα πέρα από την ύπαρξη μαρμάρινου θυρώματος, την οποία διαπίστωσαν με χειροκίνητη γεώτρηση. 

Δεν μπορούν να πουν ακόμη αν στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου υπάρχει κλίμακα ή ράμπα που οδηγεί προς τον τέταρτο και αν ο τέταρτος έχει χώμα στο εσωτερικό του ή όχι. 
Tο μόνο που έχουν μάθει από τις ανασκαφικές πληροφορίες που συλλέγουν, είναι ότι το θύρωμα δεν είναι έκκεντρο στον τέταρτο τοίχο, αλλά έχει δημιουργηθεί προς τα αριστερά και πως αρχίζει αρκετά χαμηλά. Φαίνεται πάντως ότι με τις γεωτρήσεις έχει επιβεβαιωθεί πως ο τρίτος θάλαμος είναι υψηλότερος από τους άλλους δύο.

Τι θα ακολουθήσει; Θα βρεθούν, μπαίνοντας στον τέταρτο θάλαμο, μπροστά σε μια κρύπτη ή κόγχη στην οποία είχε τοποθετηθεί ο νεκρός; Ή μήπως θα συνεχίζεται η επαλληλία των θαλάμων; Μήπως υπάρχει διάδρομος, κάτι που θα θύμιζε πρόγονο των κατακομβών;

Δυσκολεύει το έργο των αρχαιολόγων το χώμα στον τρίτο θάλαμο, καθώς δεν τους επιτρέπει να έχουν ακόμα οπτική επαφή με τον επόμενο χώρο

Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, αφού, όπως αναφέραμε, δεν υπάρχει απεικόνιση. Ετσι, το μόνο που έχουν να κάνουν οι ανασκαφείς είναι να προσέχουν τις ενδείξεις και τις αποδείξεις που το ίδιο το μνημείο τους δίνει.

Προς το παρόν, συνεχίζονται οι αποχωματώσεις και οι υποστυλώσεις, καθώς και η συντήρηση υλικού και έτσι αναμένεται να κυλήσει ολόκληρη η εβδομάδα.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis