2017 3

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δραματική έκκληση για την απελευθέρωση Βρετανού ομήρου

Η σύζυγος ενός βρετανού οδηγού ταξί που έχει συλληφθεί όμηρος από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ικέτευσε χθες, Σάββατο, τους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν, υπογραμμίζοντας ότι δεν βλέπει πώς ο θάνατός του θα μπορούσε να υπηρετήσει οποιαδήποτε υπόθεση. 

Ο Άλαν Χένινγκ, ένας Βρετανός ο οποίος είχε
δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, απήχθη πριν από 10 μήνες από το Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε ότι θα τον σκοτώσει σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μπάρμπαρα Χένινγκ παρακαλεί τους απαγωγείς να "κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους" και να απελευθερώσουν τον σύζυγό της, εκτιμώντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη Συρία. Πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ, ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ εμφανιζόταν στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους που δημοσιοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα και εικόνιζε τον αποκεφαλισμό του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Ντέιβιντ Χέινς.

"Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη", τονίζει η γυναίκα του. "Τη στιγμή της απαγωγής του, οδηγούσε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με τρόφιμα και νερό για να τα παραδώσει σε οποιονδήποτε βρισκόταν σε ανάγκη. Ήταν μια πράξη καθαρής ευσπλαχνίας", διαβεβαιώνει η Χένινγκ.

"Δεν βλέπω σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την υπόθεση ενός κράτους να δούμε να πεθαίνει ένας άνθρωπος σαν τον Άλαν", συνεχίζει. "Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου", πρόσθεσε.

Ο αποκεφαλισμός του Ντέιβιντ Χέινς ήταν ο τρίτος ενός Δυτικού μέσα σ΄ ένα μήνα, έπειτα απ΄ αυτούς δύο αμερικανών δημοσιογράφων που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ. Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε στη συνέχεια, σ΄ ένα βίντεο με τίτλο "Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής", να εκτελέσει τον Άλαν Χένινγκ. Ο δήμιος, φορώντας κουκούλα, απευθυνόταν στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και κατηγορούσε τη Βρετανία ότι βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis