2017 3

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σήκωσε αυλαία το Φεστιβάλ Δράμας

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας, ένα από τα πιο συμπαθή διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αφού περιόδευσε σε στεριά και θάλασσα σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά για νέες περιπέτειες. 
Το Φεστιβάλ Δράμας που μετρά πια 37 χρόνια και παράλληλα γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θέσπιση του διεθνούς τμήματός
του, σήκωσε αυλαία χθες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

«Είναι δυνατόν η κινηματογραφική τέχνη και ιδιαίτερα η ταινία μικρού μήκους να καταγράφει φερέγγυα την κοινωνική, οικονομική και πνευματική πραγματικότητα στην Ελλάδα; Και μάλιστα να προκαλεί ακόμα και συγκρουσιακές καταστάσεις και ενδεχομένως να τις αποφορτίζει; Όπως συνηθίζω να λέω εδώ και χρόνια, η ταινία μικρού μήκους είναι "άμεσης απόδοσης".

Δύναται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, άρα και να αποτυπώσει τη ζώσα πραγματικότητα. Κι έτσι η οθόνη της Δράμας γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας μας, άλλοτε άκρως ρεαλιστικός κι άλλοτε λιγότερο» ανέφερε κατά την αποψινή τελετή έναρξης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος τόνισε πως παρά τους δύσκολους καιρούς, το Φεστιβάλ συνεχίζει να είναι το «κουκούλι» για τους νέους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης και ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Με μία εκλεκτή σοδειά από την εγχώρια παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, διευρυμένο Διαγωνιστικό, ένα χορταστικό πολυεθνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Δράμας - αν και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας μας - αποδεικνύει και φέτος πως είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους εξέλιξης του ελληνικού σινεμά.

Έτσι και στη 37η διοργάνωσή του συναντώνται στους κόλπους του, διαφορετικές γενιές της ελληνικής κινηματογραφίας: οι πρωτοεμφανιζόμενοι, φερέλπιδες σκηνοθέτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο , με την «παλαιά φρουρά» ονομάτων όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος (που είναι πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής) και ο Τάσος Ψαρράς. 

Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ (η επιλογή έγινε μέσα από 165 αιτήσεις) και οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι ανεξάρτητες παραγωγές. Ανάμεσά τους εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας θα βρούμε επίσης ντοκιμαντέρ και animation.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ τα 58 φιλμάκια από 47 χώρες που θα προβληθούν στο συγκεκριμένο τμήμα θα δώσουν μια τουλάχιστον ικανοποιητική εικόνα για τις τάσεις, τις θεματικές και τις αισθητικές κατευθύνσεις της παγκόσμιας μικρού μήκους δημιουργίας. 

Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι του Τζέιμς Μακ Τιγκ, σκηνοθέτη της ταινίας «V for Vendetta», ο οποίος θα παρουσιάσει την μικρού μήκους του «Caserta Palace Dream». Στη Δράμα θα βρεθούν επίσης ο Σκοπιανός Μίλτσο Μαντσέφσκι για την μικρού μήκους του, «Thursday» αλλά και ο Ζαν Κλοντ Ροζέκ με τη νέα του «μικρή» «The house of dust».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis