2017 3

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κλείνουν ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης και το Μουσείο Νικόπολης

Από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού...


Όσο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Αμφίπολη Σερρών συνεχίζονται τραβώντας -και δικαιολογημένα- όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της
Πρέβεζας, η Αρχαία Κασσώπη, στις πλαγιές του Ζαλόγγου, θα κλείσει για το κοινό από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο, κλειστό θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας και το Μουσείο Νικόπολης στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, το οποίο φιλοξενεί αποκλειστικά τα μεγαλοπρεπή ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κυρία Χριστίνα Μερκούρη, είναι η εξής: «Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας , σας ενημερώνει, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα "Τα πρόσωπα του χρόνου", δεν θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, από την Πέμπτη 02.10.2014 και μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Κλειστός θα παραμείνει, επίσης, από την Πέμπτη 02.10.2014, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα τελευταία δύο χρόνια η λειτουργία των δύο αρχαιολογικών χώρων αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Το εφετινό καλοκαίρι, ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης λειτούργησε με προσωπικό δύο ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις, οι οποίες λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, το Μουσείο διέθετε δύο άτομα μόνιμο προσωπικό, όμως ο ένας υπάλληλος φεύγει με μετάθεση και στον δεύτερο δόθηκε απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανένας υπάλληλος για την συνέχιση της λειτουργίας του χώρου.

Για να καλυφθούν τα κενά, θα πρέπει να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση και να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες. Σε άλλη περίπτωση, θα μπορούσε να διατεθεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, πράγμα πολύ δύσκολο όμως όταν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία είναι ήδη υποστελεχωμένα.

Με δεδομένη λοιπόν την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού, οι δύο χώροι κλείνουν τις πόρτες τους στις 2 Οκτωβρίου. Τραγική ειρωνεία σε μια χρονιά που πολύς λόγος γίνεται για τις άοκνες προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία όμως σίγουρα δεν μπορεί να στηριχθεί όταν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία βάζουν λουκέτο.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis