2017 3

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ουρές της ντροπής στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ

Υπό τον φόβο προσαυξήσεων και… φυλάκισης.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών της χώρας από τρομοκρατημένους πολίτες, που έσπευσαν να πληρώσουν τον τσουχτερό ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα


Χιλιάδες φορολογούμενοι στήθηκαν στις ουρές της ντροπής, αυτή τη φορά όχι για να πάρουν κάποιο βοήθημα αλλά για να πληρώσουν το νέο χαράτσι που έχει μπει στην ιδιοκτησία των ακινήτων.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που περίμεναν για ώρες στα γκισέ για να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνταξιούχοι, που μόλις είχαν πληρωθεί τη σύνταξή τους, οικογενειάρχες που έκαναν οικονομίες όλο το μήνα στερώντας τα απαραίτητα από τα παιδιά τους, ακόμη και φτωχοί άνεργοι που έψαξαν και βρήκαν δανεικά από συγγενείς, έσπευσαν να προλάβουν την προθεσμία που εκπνέει σήμερα υπό τον φόβο των αυστηρών κυρώσεων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβήθηκαν τις προσαυξήσεις-φωτιά κιόλας από την 1η Οκτωβρίου, όπως προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής.

Άλλοι πάλι, κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι, έτρεμαν ακόμη και το ενδεχόμενο φυλάκισης, επηρεασμένοι προφανώς από την κυβερνητική τρομολαγνία που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε οι πολίτες να αναγκαστούν με κάθε κόστος να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Είναι ενδεικτικό ότι η προσαύξηση που προβλέπεται για τη βεβαιωμένη οφειλή ανέρχεται σε 0,73% για ένα μήνα, 10% για δυο μήνες, 20% για πάνω από 1 χρόνο και 30% για καθυστέρηση μεγαλύτερη των δυο ετών.

Ακόμη χειρότερα, οι οφειλέτες με βεβαιωμένη οφειλή πάνω από 4.000 ευρώ με καθυστέρηση πάνω από 4 μήνες απειλούνται με αυτόφωρο, για πάνω από 10.000 ευρώ με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών, για 50.000 ευρώ 12 μήνες και για ποσά μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ ποινή φυλάκισης 3 έτη.

Η δυσαρέσκεια για την πληρωμή του νέου φόρου, ήταν έκδηλη, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για εξοντωτική φορολόγηση, στην οποία δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.

«Κάθε μήνα με το που τα παίρνουμε, απευθείας τα δίνουμε. Πως θα βγει ο υπόλοιπος μήνας;» ανέφεραν με παράπονο αρκετοί από τους συνταξιούχους.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει σήμερα, ενώ για όποιον δεν προλάβει το ωράριο των τραπεζών μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα 59 υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ που λειτουργούν μέχρι τις 8 μ.μ.


2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis