2017 3

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται στην Ελλάδα η καρτοσυνδρομητική τηλεόραση

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, γνωρίζουν ότι η κινητή τηλεφωνία «απογειώθηκε» όταν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποφάσισαν να λανσάρουν την γνωστή πλέον σε όλους μας «καρτοκινητή» τηλεφωνία. Είμαστε πλέον κοντά στο σημείο που το αντίστοιχο μοντέλο θα υιοθετηθεί και στον χώρο της
συνδρομητικής τηλεόρασης με στόχο την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας που διαχειρίζεται μια από τις δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης που λειτουργούν στη χώρα, περιγράφει την οικονομική διάσταση της συγκεκριμένης αγοράς. Όπως υποστηρίζει, η συνδρομητική τηλεόραση, έχει πολλά –και υψηλά- σταθερά κόστη καθώς πρέπει να επενδυθούν πολλά εκατομμύρια για τα δικαιώματα των αθλητικών μεταδόσεων, των κινηματογραφικών ταινιών κλπ. Τα κόστη αυτά είναι δεδομένα, είτε η εταιρεία έχει πολλούς συνδρομητές, είτε έχει λίγους. Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος; Η όσο το δυνατόν ταχύτερη διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Μέχρι σήμερα, οι δύο ανταγωνιστές στον χώρο, ο ΟΤΕ και η FORTHnetακολουθούν παρόμοιο μοντέλο ανάπτυξης. Επενδύουν για την αγορά ελκυστικού περιεχομένου και απευθύνονται στους συνδρομητές με πανομοιότυπο τρόπο. Είτε προσφέρουν τη συνδρομητική αυτόνομα, είτε ως τμήμα ενός «πακέτου» υπηρεσιών το οποίο περιλαμβάνει συνδεση στο internetκαι παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αυτό το μοντέλο, ναι μεν επιτρέπει την προσέλκυση συνδρομητών αλλά όχι με τόσο μεγάλη ταχύτητα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα εμπόδια:

Ο πελάτης πρέπει να είναι διατεθειμένος να δαπανά ένα συγκεκριμένο σταθερό ποσό κάθε μήνα το οποίο κυμαίνεται από 25 έως 60 ευρώ ανάλογα με το τι θέλει να παρακολουθήσει

Υπάρχει …χωροταξική δέσμευση στην παροχή της υπηρεσίας. Ακόμη και αυτός που θα αγοράσει το ακριβότερο πακέτο, μπορεί να κάνει χρήση μόνο σε έναν χώρο, εκεί δηλαδή όπου θα υπάρχει ο δέκτης, το δορυφορικό πιάτο κλπ.

Πώς μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια; Η εμπειρία στο εξωτερικό έχει δείξει τον δρόμο. Η απάντηση είναι το internet. Οι κάτοχοι του περιεχομένου –όπως είναι και ο ΟΤΕ και η FORTHnetεδώ στην Ελλάδα- λανσάρουν ευέλικτες υπηρεσίες οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει παρακολουθεί το «κλειδωμένο» πρόγραμμα ακόμη και από ένα laptop, ένα tabletή ένα smartphoneμε μεγάλη οθόνη. Αυτή η υπηρεσία αφενός μπορεί να έχει ευέλικτες μορφές τιμολόγησης (π.χ πληρώνεις ένα μικρό ποσό και παρακολουθείς έναν συγκεκριμένο αγώνα ή προαγοράζεις μια πρόσβαση για συγκεκριμένες ημέρες) αφετέρου δεν εμπεριέχει γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Ο καταναλωτής μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας από οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Γιατί θα μπουν και οι ελληνικές πλατφόρμες σε αυτή τη διαδικασία; Πολύ απλά διότι αν δεν το κάνουν οι ίδιες, θα μπουν οι ξένοι παίκτες και θα τους πάρουν την αγορά. Η Netflixγια παράδειγμα (προσφέρει συνδρομές με χαμηλό κόστος που εξασφαλίζουν διαδικτυακή παρακολούθηση ταινιών και σειρών) έχει πάνω από 50 εκατομμύρια συνδρομητές σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεχώς επεκτείνεται.

Τι θα γίνει στην Ελλάδα….

Τις επόμενες ημέρες, θα εξελιχθεί στην ελληνική αγορά ένα «πείραμα» το οποίο αν κριθεί επιτυχημένο, θα οδηγήσει σε ταχύτατο άνοιγμα της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μέσω προσφοράς κυριακάτικης εφημερίδας, οι καταναλωτές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δύο «κλειδωμένα» κανάλια (ένα αθλητικό και ένα με ταινίες) της Novaχωρίς να πληρώνουν συνδρομή και χωρίς να έχουν εξοπλισμό. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσω Internet. Αν υπάρξει ανταπόκριση, οι εξελίξεις θα είναι πολύ γρήγορες. Εκτιμάται ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και η FORTHnet (και ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι οι μετοχικές εξελίξεις στην πλατφόρμα της Nova) θα λανσάρουν καινούργιες τιμολογιακές πολιτικές για πρόσβαση στα συνδρομητικά κανάλια μέσω διαδικτύου. Ουσιαστικά, θα φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για «καρτοσυνδρομητική» τηλεόραση και μια αγορά με εκατομμύρια πλέον και όχι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.
Θ. Τσ

ΠΗΓΗ: fpress.gr

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis