2017 3

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Φυλακές Αυλώνα: Βραβεία σε κρατούμενους που πέρασαν σε σχολές

Ο Ν. Ρωμανός αρνήθηκε «διότι θα ερχόταν σε αντίθεση με τα πιστεύω μου»

Μια πρωτότυπη εκδήλωση έγινε σήμερα, Τρίτη, στις φυλακές Αυλώνα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου έδωσε χρηματικά βραβεία σε τέσσερις ανήλικους κρατουμένους, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις φετινές
πανελλήνιες.

Από τους πέντε μαθητές του Καταστήματος Ανηλίκων Αυλώνα που έδωσαν εισαγωγικές πέτυχαν οι τέσσερις (ποσοστό επιτυχίας 80%). Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν οι δύο από τους τέσσερις.

Ο κ. Αθανασίου τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους χορηγήθηκε συμβολικά το ποσό των 500 ευρώ. Ο ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας και το βραβείο του παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου της φυλακής. Ο τέταρτος αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του. Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, υπόδικο για τρομοκρατική δράση.

Μέσω του διευθυντή του σχολείου κ. Πέτρου Δαμιανού δήλωσε: «Δεν παραλαμβάνω τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, διότι αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύω».

Ο υπουργός απάντησε: «Η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα των σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Απευθυνόμενος και στα άλλα παιδιά είπε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για τη σπουδαία επιτυχία σας. Η προσπάθειά σας είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς ένας νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις κακές στιγμές τους παρελθόντος. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή περάσατε στην παραβατικότητα δεν λέει τίποτε. Η φυλακή έχει σωφρονιστικό, αλλά και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάποιο παράπτωμα».

Παρούσα και η διευθύντρια κυρία Μαρίνα Μπούκη. Ευχαρίστησε τον υπουργό για τις προσπάθειες να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και έκανε λόγο για «πρόοδο και μέτρα αναπνοής». Εξίσου θερμός ήταν στην ομιλία του και ο διευθυντής του σχολείου. «Είναι ωραίο», είπε, «που βρίσκεστε εδώ για έναν καλό λόγο και είναι καλοδεχούμενη η ενέργεια της Πολιτείας να στηρίξετε και να ενθαρρύνετε το σχολείο μας».

Τα αιτήματα από πλευράς κρατουμένων ήταν να διευκολυνθούν για τις εκπαιδευτικές του άδειες. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί και με τον συνάδελφό του κ. Ανδρέα Λοβέρδο για να παρασχεθούν οι αναγκαίες διευκολύνσεις. Συνοδευόταν και από τον γενικό διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σταλίκα και μίλησαν με αρκετούς κρατουμένους.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis