2017 3

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Με ανοιχτά χαρτιά στη Μέρκελ

Πλήρως τα χαρτιά του για τα επόμενα βήματα της ελληνικής πλευράς αλλά και τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης άνοιξε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με την κ. Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 


Η Γερμανίδα καγκελάριος επιφύλαξε επαίνους, κάνοντας λόγο για «επιτυχίες» της Ελλάδας,
ευχάριστες εξελίξεις σε πολλά μέτωπα, που πρέπει να επιβεβαιωθούν, αλλά και για εντατικές διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν με το σύνολο της Ευρωζώνης.

Δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στη λήξη του, τουλάχιστον από ευρωπαϊκής πλευράς, και ενόψει του ορόσημου της προεδρικής εκλογής, ο κ. Σαμαράς δεν αρκέστηκε απλώς να διαγνώσει προθέσεις της γερμανικής πλευράς, αλλά κατέθεσε ένα συγκεκριμένο πλάνο που προβλέπει βήμα προς βήμα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, με «ανοχές» ή κατά τον πρωθυπουργό «ανάσες φοροελαφρύνσεων», αποτροπή ενός νέου πακέτου από την Ευρώπη, καθώς «η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της», ολοκλήρωση του δανεισμού από το ΔΝΤ στα τέλη του 2014 με την Ελλάδα να καλύπτει το κενό με ίδιες δυνάμεις και, τέλος, ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους με βάση την απόφαση του Eurogroup. Στη συζήτηση ετέθη, προφανώς, το ζήτημα της επικείμενης αξιολόγησης, με την ελληνική πλευρά να σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθούν εντάσεις και να χαρακτηρίζει «μη ώριμες» τις συνθήκες για ριζικές αλλαγές σε εργασιακά και, κυρίως, στο ασφαλιστικό, όπως ζητεί η τρόικα.

Απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και απέναντι στις αγορές, που αντιμετωπίζουν με εκνευρισμό τις ελληνικές πρωτοβουλίες (σ.σ.: χθες η απόδοση του 6ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 6%, εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές απέδιδαν στο κυβερνητικό σχέδιο για αποχώρηση του ΔΝΤ) ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και επιμονή στη δημοσιονομική πειθαρχία. «Οι στόχοι εξυγίανσης παραμένουν τόσο στα δημοσιονομικά πλεονάσματα όσο και στις διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε.

Αντίστοιχης λογικής, να διασκεδαστούν δηλαδή οι όποιες ανησυχίες, ήταν και η αναφορά του κ. Σαμαρά στο ζήτημα του χρέους, τη βιωσιμότητα του οποίου διεκδικεί η Αθήνα, όμως η τελική λύση του μοιάζει να παραπέμπεται, για προφανείς πολιτικούς λόγους, για μετά την προεδρική εκλογή ή, αν αυτή είναι άκαρπη, τις κάλπες που θα στηθούν. 

Πάντως, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η βιωσιμότητα επιτυγχάνεται ήδη λόγω των δημοσιονομικών επιτυχιών της χώρας και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, αλλά απέφυγε να περιγράψει άλλες ρυθμίσεις. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, ότι συζητήθηκε και η μείωση των επιτοκίων και το σενάριο επιστροφής μέρους των χρημάτων του ΤΧΣ. «Εχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο για την επόμενη ημέρα, ωστόσο απαιτείται σοβαρότητα, τίποτε δεν έχει τελειώσει», υπογράμμιζε αργά χθες το βράδυ ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, καταδεικνύοντας την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς και επιβεβαιώνοντας ότι στόχος είναι να «αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο των επόμενων βημάτων μέχρι τα τέλη του έτους».

Η κ. Μέρκελ προανήγγειλε διαβουλεύσεις «τις προσεχείς εβδομάδες για τα επόμενα βήματα», αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες της χώρας. Η Ελλάδα επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος και βρίσκεται σε επαφή με την τρόικα, ανέφερε η καγκελάριος, κάνοντας λόγο για «ευχάριστες εξελίξεις που πρέπει να επιβεβαιωθούν», παραπέμποντας, επί της ουσίας, στην επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας. 

Ο κ. Σαμαράς «αιφνιδίασε» την ομόλογό του παρουσιάζοντάς της εικόνες από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με πηγές της Καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ «εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως» από το κάλλος των θαλάμων και των Καρυάτιδων.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis