2017 3

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η άγνωστη ιστορία των Ελλήνων κομάντος – Πάλευαν 2 μέρες με τα κύματα σε βραχονησίδα

Μια άγνωστη συγκλονιστική υπόθεση κατά τη δραματική περίοδο των Ιμίων-  που  κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό-  αφορά την περιπέτεια Ελλήνων κομάντος που επί 48 ώρες κρατιόντουσαν απ τα βράχια παλεύοντας με τα κύματα στη βραχονησίδα Πλατιά!


ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Οι Έλληνες κομάντος είχαν αναλάβει τη φύλαξη της βραχονησίδας αλλά οι σαρωτικοί άνεμοι των 9 Μποφώρ είχαν οδηγήσει στην ακριτική  νησίδα τεράστια κύματα που είχαν υπερκαλύψει όλους τους βράχους και η Πλατιά σχεδόν δεν φαινόταν αφού είχε μετατραπεί σε…ύφαλο!

Το φουσκωτό τους είχε κομματιαστεί στα βράχια. Οι αγωνιώδεις προσπάθειές τους ήταν να σωθεί ο ασύρματος επικοινωνίας με τις υπόλοιπες αμφίβιες δυνάμεις. Οι γενναίοι Έλληνες καταδρομείς κρατήθηκαν με νύχια και δόντια κυριολεκτικά επί 48 ώρες παλεύοντας με τα κύματα στη νησίδα Πλατιά.

Κάποια στιγμή κι ενώ ερχόταν νέο βαρομετρικό χαμηλό κι ανέβαινε η ένταση του ανέμου με τα κύματα να «τρέχουν» με ταχύτητα πάνω από 10 Μποφώρ οι καταδρομείς μας κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το ΓΕΣ. «Είμαστε 48 ώρες πιασμένοι απ’ τα βράχια . Η Πλατιά έχει καλυφθεί απ τα κύματα.Το σκάφος μας κομματιάστηκε…».

Ένας ψαράς Καλύμνιος που ήταν κοντά ενημερώθηκε για το συμβάν κι έσπευσε να βοηθήσει.

Προσπάθησε να προσεγγίσει και αφού το δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώθηκε τούς μετέφερε σε ερημική ακτή της Καλύμνου για να τους αποβιβάσει.

Όμως, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η καταιγίδα που είχε ξεκινήσει οδήγησαν το ξύλινο σκάφος στα βράχια καταστρέφοντάς το. Ο Καλύμνιος ψαράς αποζημιώθηκε από το ΓΕΣ , είχε όμως σώσει πέντε ανθρώπινες ζωές γενναίων Ελλήνων. Αυτό δεν θα το ξεχάσουν ποτέ!!!

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis