2017 3

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Αγιασμός στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού

Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Καθώς οι εργασίες για την αποπεράτωση του εξωκλησιού του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού συνεχίζονται τελέσαμε (6-10-2014) στη μνήμη και γιορτή του Αγίου Αποστόλου Θωμά (του και Διδύμου) εκ των Δώδεκα (με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, του Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου) το δεύτερο
Αγιασμό με Αρτοκλασία με την παρουσία μελών της σημερινής ‘’Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Εξωκλησιού’’, μελών της πρώτης Επιτροπής θεμελίωσης του Εξωκλησιού (το έτος 2005) και του (τότε) Προέδρου του ‘’Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βελβεντού’’, στο πανηγυρίζον (6 Οκτ.) εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού, προστάτη των οικοδόμων.


Διάβασα την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, ψάλαμε όλοι μαζί τα δύο Απολυτίκια και το Μεγαλυνάριο του Αγίου Αποστόλου Θωμά, ευλόγησα και μοίρασα τους άρτους της Αρτοκλασίας στους αδελφούς.

Ήταν μια σύντομη Ακολουθία, ως συνέχεια της πρώτης του Επισκόπου, για το γιορτασμό της ημέρας στη μνήμη του Αγίου και για ενίσχυση της χαράς και της προσπάθειας των μελών των Επιτροπών.

Στις 6η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το μαρτυρικό θάνατο του Αποστόλου. Ο Θωμάς κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού ‘’Μήδοις και Πάρθοις, Πέρσες και Ινδοίς’’. Τελικά συλλαμβάνεται από το βασιλιά και οδηγείται στο μαρτύριο: ‘’.. και παραδίδοται πέντε στρατιώταις, οί τούτον επί τι όρος αναβιβάσαντες, λόγχαις κατέτρωσαν, και ούτω προς Κύριον εξεδήμησεν’’.

Την Κυριακή μετά το Πάσχα γιορτάζουμε το γεγονός της ψηλάφησης και της σωτήριας ομολογίας του Θωμά: ‘’Ο Κύριός μου και ο Θεός μου’’.

Στη συνέχεια, παπάς και πιστοί, προσήλθαμε στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Βελβεντού για τον καφέ και το εορταστικό κέρασμα. Έγινε και ενημερωτική συζήτηση για την πορεία των εργασιών.

Η ιδέα και η πρωτοβουλία για την ανέγερση εξωκλησιού αφιερωμένου στον Άγιο Απόστολο Θωμά προστάτη των οικοδόμων, ανήκει στο Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Βελβεντού και ο πρώτος Αγιασμός θεμελίωσής του έγινε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο τον Ιούλιο του 2005.

Από τότε ως τα σήμερα οι εργασίες για την αποπεράτωση του ιερού Ναού συνεχίζονται με σταθερό και αδιάκοπο ρυθμό από όλες τις Επιτροπές με συνεργασία, αλλήλων-αναγνώριση και αλληλοεκτίμηση. Εύγε παίδες.

Αξίζει να σημειώσουμε με έμφαση το γεγονός ότι το χωράφι έκτασης 2700 τ.μ. είναι δωρεά της κ. Μαρίας Καραγιάννη του Νικολάου. ‘’Τη στιγμή που άλλοι σκοτώνονται για μια σπιθαμή γης, η γυναίκα αυτή δωρίζει το χωράφι της όλο, στην εκκλησιά. Είναι πολύ μεγάλο αυτό που κάνει’’ παρατηρεί ο Πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Δημήτριος Παραλούκας.

Εφημέριο και Πρόεδρο της ‘’Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Εξωκλησιού Αγίου Θωμά Βελβεντού’’ (ύστερα και από αίτημα του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βελβεντού) ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, όρισε τον υποφαινόμενο.

Το Δ.Σ. του ‘’Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βελβεντού’’ του 2005 το αποτελούσαν οι: Παραλούκας Δημήτριος Πρόεδρος, Πολύζης Αντώνιος Αντιπρόεδρος και μέλη, Χατζηθαβώρης Αλέξανδρος, Μαλλούς Αργύριος, Μανώλας Βασίλειος, Μαγκουρέτσιος Δημήτριος, Τσιαπανίκας Γεώργιος.

Την πρώτη Επιτροπή θεμελίωσης του εξωκλησιού οι: Μαγκουρέτσιος Δημήτριος, Μαλλούς Αργύριος, Μαλλούς Θωμάς, Πουλιάνας Θωμάς και Γκαμπράνης Ιωάννης.

Τη σημερινή (διορισμένη από το Σεβασμ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο) ‘’Διαχειριστική Επιτροπής του Ι. Εξωκλησιού Αγίου Θωμά Βελβεντού’’ την αποτελούν οι: Πουλιάνας Θωμάς, Μαγκουρέτσιος Δημήτριος, Γκαμπράνης Ιωάννης, Αγοράτσιος Αθανάσιος, Γηραλέας Ευθύμιος και ο Κρήτος Τηλέμαχος.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis