2017 3

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ομπάμα – Πούτιν: Τα βρίσκουν για τζιχαντιστές, μαλώνουν για Ουκρανία – Μαστίγιο και καρότο από Μέρκελ

Για εχθρική στάση απέναντι στη Ρωσία κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της
Τετάρτης το Κρεμλίνο.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Πούτιν στο Βελιγράδι για επίσημη επίσκεψη άκρως συμβολική στη σλαβική χώρα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» για «τη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές, την «επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» όπως την είχε αποκαλέσει, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.

Οι δηλώσεις αυτές του Μπαράκ Ομπάμας που προστίθενται στις κυρώσεις «οι οποίες επιβλήθηκαν σε βάρος ολόκληρων τομέων της οικονομίας μας» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τη στάση αυτή αλλιώς εκτός από εχθρική», δήλωσε ο Πούτιν.

«Η Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας»

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης. Υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή η Ρωσία είναι ανοικτή στην συμφιλίωση. «Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς».

«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα καταλάβουν τον απερίσκεπτο χαρακτήρα της απόπειρας άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» και «ότι θα θυμηθούν πως η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου, προειδοποίησε ο Πούτιν.

Κατηγόρησε συγκεκριμένα τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν την κρίση στην Ουκρανία και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία. «Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν», το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς «και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοι της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο».

Η κρίση στην Ουκρανία, η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο και η στήριξη της Μόσχας προς τους ρωσόφωνους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας που δεν αναγνωρίζουν τις νέες αρχές του Κιέβου έχουν προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης μετά τον ψυχρό πόλεμο.

Κίεβο και Ουάσινγκτον κατηγορούν τη Μόσχα ότι έστειλε δυνάμεις του στρατού της σε ουκρανικό έδαφος για να ενισχύσουν τους αντάρτες. Η Μόσχα διαψεύδει κάθε αποστολή μονάδας των ενόπλων δυνάμεών της στην Ουκρανία.

Η Σερβία, υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σταθερή σύμμαχος της Ρωσίας αρνείται να συμφωνήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά της Μόσχας.

Μαστίγιο και καρότο από τη Μέρκελ

«Πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε η Άγκελα Μέρκελ την κατάσταση στην Ουκρανία και τόνισε ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας είναι απαραίτητες. Σημείωσε πάντως ότι αυτό δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Μόσχα.

Οι δηλώσεις της γερμανίδας καγκελάριου έγιναν ενόψει της συνάντησης που θα έχουν -για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες- ευρωπαίοι ηγέτες με το Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάσκεψη ΕΕ - Ασίας στο Μιλάνο.

«Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κρίση στην Ουκρανία» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Βελιγραδίου.

Σε ό,τι αφορά την κρίση στην ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι "δεν έχει ακόμη επιλυθεί" και τόνισε την ανάγκη οι χώρες μέλη της να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες ώστε να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis