2017 3

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Επερώτηση για την περιβαλλοντική λειτουργία των λατομείων της Ιόνιας Οδού

Επερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τη λειτουργία λατομείων, από τα οποία ο ανάδοχος της Ιονίας Οδού κάνει λήψη υλικών για την κατασκευή του οδικού άξονα, κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αντίστασης πολιτών
Δυτικής Ελλάδας».

Η επερώτηση βασίζεται στις καταγγελίες κατοίκων στην περιοχή Μεσοκάμπου – πέρα Μάραθου, μέχρι την παράκαμψη Αγρινίου, που αναφέρουν πως τα λατομεία τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν στην περιοχή, στερούνται της απαραίτητης άδειας λειτουργίας ή όταν την διαθέτουν παραβιάζονται οι περιβαλλοντικοί όροι καθ΄ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους.

Αναλυτικά :

Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα κατασκευής του άξονα της Ιόνιας οδού έργου σημαντικού για την βελτίωση της ταχύτερης και ασφαλέστερης μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων στην Δυτ. Ελλάδα.Κατόπιν αναφορών και καταγγελιών συμπολιτών μας στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νιας και μάλιστα στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό και στο τμήμα Αντιρρίου –παράκαμψη Αγρινίου, η ανάδοχος εταιρεία κάνει λήψη υλικών για την κατασκευή του έργου από διάφορα σημεία σε όλο το μήκος της υπό κατασκευή οδού.Οι συμπολίτες μας που ζουν στους οικισμούς στην περιοχή Μεσοκάμπου – πέρα Μάραθου, μέχρι την παράκαμψη Αγρινίου, μας καταγγέλουν πως τα λατομεία τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν στην περιοχή, στερούνται της απαραίτητης άδειας λειτουργίας ή όταν την διαθέτουν παραβιάζονται οι περιβαλλοντικοί όροι καθ΄ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα την περιοχή του Πέρα Μάραθου σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων τα λατομεία της περιοχής χρησιμοποιούν εκρηκτικά εξόρυξης, αρκετές φορές και μάλιστα απροειδοποίητα δημιουργούν εκρήξεις με αποτέλεσμα κατ΄ επανάληψη να κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων αφού τα υλικά εξόρυξης εκτοξεύονται στις παρακείμενες κατοικίες. Επίσης υπάρχουν αναφορές για καταστροφή της ελαιοπαραγωγής (βρώσιμη ελιά) εξαιτίας της εκτίναξης λιθαριών αλλά και τις σκόνης που επικάθεται προερχομένη από την εκσκαφή ή εκρήξεων υποβαθμίζοντας το παραγόμενο προϊό. Έχουν αναφερθεί επίσης ρηγματώσεις σε κατοικίες πιθανά από δονήσεις κατά την διάρκεια των εκρήξεων.Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα ρήγματα που προκλήθηκαν σε κατοικίες, να γίνει αποτίμηση της καταστροφής μέρους της παραγωγής.
Αρκετοί οδηγοί που κινούνται στην υπάρχουσα εθνική οδό στα σημεία εξόδου από τα λατομεία επί της εθνικής οδού έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις εκτόξευσης υλικών (πέτρες χώματα) από βαρέα οχήματα – φορτηγά της κοινοπραξίας που κινούνται παράλληλα στο ίδιο δίκτυο προερχόμενα από παράδρομους απροειδοποίητα, με περιορισμένη ή χωρίς σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς.
Επειδή η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την ζωή των πολιτών, της ιδιοκτησίας τους αλλά και να προστατεύει το περιβάλλον ειδικά σε μια περιοχή που εποπτεύεται από τις συνθήκες Ramsar – Natoura.
Επειδή η συνέχιση των έργων κατασκευής και η τελική υλοποίησή του προκύπτει από συγκεκριμένες υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας και των εργολάβων προς τους πολίτες.
Επειδή η οποιαδήποτε λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είναι απορριπτέα και έξω από κάθε δημοκρατική δεοντολογία που διασφαλίζει την νομιμότητα,
Ερωτάται ο περιφερειάρχης
1) Υπάρχει προσδιορισμένη λατομική ζώνη στην περιοχή και που ;
2) Πόσες και ποιες άδειες λατομείου έχουν εκδοθεί για την συγκεκριμένη περιοχή υλοποίησης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία;
3) Έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες σας παράνομες λήψεις υλικών από γήπεδα ιδιωτών που χρησιμοποιήθηκαν από την ανάδοχο εταιρία για την κατασκευή του έργου της Ιόνιας οδού;
4) Έχετε πραγματοποιήσει τους προβλεπόμενους από τον νόμο τακτικούς ελέγχους ώστε να πιστοποιήσετε την ύπαρξη μέτρων ασφαλείας, καθ΄ όλο το εύρος της δραστηριότητας που αναπτύσσει ή ανάδοχος εταιρεία ή οι εγκαταστημένοι εργολάβοι της ;
5) Τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των λατομείων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου;
Αίτημα κατάθεσης εγγράφων
Παρακαλείτε η αντιπεριφεριάρχης της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νιας Κα Χριστίνα Σταρακά να καταθέσει στο σώμα όλα τα σχετικά έγραφα που αφορούν : αδειοδοτήσεις, αυτοψίες για την περιοχή περί τήρησης Περιβαλλοντικών όρων, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis