2017 3

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Απορρίφθησαν οι αιτήσεις για Γεωργιάδη, Κανέλη, Καπερνάρο, Μπούκουρα

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: Του Άδωνη Γεωργιάδη από τη ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα. 

Ειδικότερα, επί 203 συνολικά παρόντων
βουλευτών, η Βουλή ψήφισε:

Για την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου: «Ναι» ψήφισαν 198 βουλευτές, «όχι» τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που αφορά κατηγορία για ληστεία από κοινού, η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα την άρση ασυλίας του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.

«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος. 

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής, δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία αρμόδια να ερευνήσει είναι μόνο η δικαιοσύνη.

Για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη: «Ναι» ψήφισαν 13 βουλευτές, όχι ψήφισαν 179, ενώ τέσσερις ψήφισαν λευκό και επτά δήλωσαν παρών. 

Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη είχε ταχθεί ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας, η δε υπόθεσή του αφορά κατηγορία «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές». 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας ότι όλα είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στο «πόθεν έσχες» του και πρόσθεσε ότι η καταγγελία έγινε από έναν κύριο που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές επειδή ήθελε δημοσιότητα.

Για την άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη: «Ναι» ψήφισαν τρεις βουλευτές, «όχι» 187, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε λευκό. 

Η υπόθεση της κ. Κανέλλη αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση και η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία, τη μη άρση της ασυλίας της.

Για την άρση ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου: «Ναι» ψήφισαν 9 βουλευτές, «όχι» 189, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση του κ. Καπερνάρου, για τον οποίο η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την μη άρση ασυλίας του, αφορούσε κατηγορία για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία, με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ».

Για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα: «Ναι» ψήφισαν 19 βουλευτές, «όχι» 179, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία τη μη άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα, η υπόθεση του οποίου αφορά παράβαση του ΚΟΚ .

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis