2017 3

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι στόχοι του Σαμαρά και το δίλημμα προς βουλευτές και εκλογείς

Στην τελική ευθεία με κατάληξη είτε την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου, είτε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, από την επομένη κιόλας, έχει εισέλθει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, μετά τη χθεσινή συναινετική πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο «οδικός χάρτης» απεμπλοκής που παρουσίασε
ο Πρωθυπουργός περιλαμβάνει την εκλογή Προέδρου, την ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή με τη συμμετοχή και στελεχών που σήμερα βρίσκονται εκτός των ορίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συνταγματικής αναθεώρησης και το ορισμό χρόνου εκλογών «ακόμη και στα τέλη του 2015». Ο κ. Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω από τη «σκληρή» γραμμή των «καθαρών λύσεων», στέλνοντας μήνυμα ότι ο ίδιος επιθυμεί την εκλογή Προέδρου, χωρίς ωστόσο να προσχωρήσει σε θέσεις που αντιστρατεύονται την πολιτική του ανάλυση. Έτσι, δεν προχώρησε σε ορισμό εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό θα εγκλώβιζε την κυβέρνηση και, συνολικά, την πολιτική ζωή της χώρας σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της υποψηφιότητας Δήμα, δεν αποδέχτηκε προφανώς σενάρια «κυβέρνησης ειδικού σκοπού».

Με τη χθεσινή πρόταση, αποτέλεσμα συνεχών ζυμώσεων στο εσωτερικό του Μαξίμου όπου και καταγράφονταν αποκλίνουσες εισηγήσεις, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να επιτύχει μία σειρά από στόχους ενόψει των δύο εκκρεμών ψηφοφοριών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ό,τι θα επακολουθήσει.

Συγκεκριμένα:

* Aυξάνει τη δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα. Ήδη οι κ.κ. Βασ. Οικονόμου και Γ. Κουράκος δήλωσαν, δημοσίως, ικανοποιημένοι από την πρόταση Σαμαρά, η οποία και ανταποκρίνεται εξάλλου στην πρόταση των «8 βουλευτών» για συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Θετική ψήφο αναμένεται να δώσει και ο κ. Π. Μελάς (σ.σ. το ειχε προαναγγείλει) ενώ αναμένεται να φανεί η δυναμική των πολιτικών ζυμώσεων που ξεκίνησαν από χθες και στους υπόλοιπους, ανεξάρτητους ή μη, βουλευτές.

 *Aποκτά στρατηγικά επιχειρήματα ενόψει της τελικής έκβασης των ψηφοφοριών στη Βουλή. Εφόσον παραμείνει η αρνητική στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ αλλά και αρκετών εκ των ανεξαρτήτων (σ.σ. μεταξύ αυτών οι Β. Πολύδωρας, Β. Καπερνάρος, Π. Τατσόπουλος) ο στόχος των 180 βουλευτών για την εκλογή του κ. Στ. Δήμα μοιάζει με ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Πρωθυπουργός έχει πετύχει να εξασφαλίσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του το επιχείρημα ότι εξήντλησε κάθε περιθώριο προς αναζήτηση συμφωνίας, υπερβαίνει την πίεση που του ασκείτο για την ανάληψη πρωτοβουλιών ενώ το βάρος των ευθυνών για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ό,τι αυτή συνεπάγεται μεταφέρεται, πολιτικά, στο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

*Διαμορφώνει ένα σαφές επικοινωνιακό και πολιτικό σχέδιο ενόψει εκλογών. Το πιθανότερο σενάριο παραμένει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, πιθανά στις 25 Ιανουαρίου.

Με τη χθεσινή του πρόταση, ο κ. Σαμαράς απευθύνεται, πλην των βουλευτών, και στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν επιθυμούν εκλογές. Προς αυτούς θα απευθυνθεί και από τα τέλη Δεκεμβρίου, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του να ανακόψει την πορεία εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο και επιστροφής της σε σταθερή πορεία. Ακροατήριο για την, εκλογική πλέον, επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού υπάρχει, όπως δείχνουν και τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία που θέλουν την απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων να μειώνεται και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Μέχρι τότε, όμως, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς. Το πρώτο «έμπρακτο» αποτέλεσμα της πρότασης Σαμαρά αναμένεται να καταγραφεί την Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, όταν και έχει προγραμματιστεί η δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis