2017 3

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Παραγωγής ενέργειας ισχύος 73,2 ΜW στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου

Τέρνα Ενεργειακή: Επένδυση €150 εκατ. για αιολικό πάρκο...


Στην τελική ευθεία υλοποίησης εισέρχεται η επένδυση της Τέρνα Ενεργειακή για την κατασκευή αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας ισχύος 73,2 ΜW στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου, με στόχο την έναρξη παραγωγής
ενέργειας έως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική επένδυση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, με πολλαπλά ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα αντιστοιχεί στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περισσοτέρων από 40.000 νοικοκυριά ετησίως, ενώ θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση άνω των 60.000 τόνων πετρελαίου και την αποφυγή άνω των 180.000 τόνων εκπεμπόμενων ρύπων ετησίως.

Το αιολικό πάρκο που αναπτύσσει η Τέρνα Ενεργειακή στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που υλοποιείται στην Ελλάδα και την πλέον πρωτοποριακή, καθώς περιλαμβάνει υποβρύχια διασύνδεση της νησίδας με το ηπειρωτικό σύστημα. Επί της ουσίας πρόκειται για τον πρώτο on shore αιολικό σταθμό με χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά ενός off shore (υπεράκτιου) αιολικού πάρκου, που εκμεταλλεύεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα το υψηλό αιολικό δυναμικό του Αιγαίου Πελάγους.

Η νησίδα του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο νότια από το ακρωτήριο Σούνιο. Το αιολικό πάρκο που αναπτύσσεται στη νησίδα, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής. Η διασύνδεση με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα θα πραγματοποιηθεί μέσω νέου υποσταθμού (Υ/Σ) ανύψωσης 20/150kV, που θα κατασκευαστεί επάνω στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου και πλησίον των ανεμογεννητριών. Με το πέρας της κατασκευής του Υ/Σ, το αιολικό πάρκο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα μέσω υποβρυχίου καλωδίου το οποίο θα καταλήγει στον Υ/Σ “Μικρό Λαύριο”.

Στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου της Τέρνα Ενεργειακή ανέρχεται σε 640 MW. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 386 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 86 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία.  Ταυτόχρονα, η Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 226 MW, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 882 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στόχος της εταιρείας είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis