2017 3

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Νόρμαν Ατλάντικ: Χρέωσαν στους ναυαγούς ναύλα μετ΄επιστροφής!


Από τις 28 Δεκεμβρίου οπότε και ξέσπασε η φωτιά στο Norman Atlantic, οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί στα γκαράζ του πλοίου. Ούτε πως ξέσπασε η φωτιά γνωρίζουμε. Ούτε, όμως, πόσοι και ποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί κάτω. Οι περισσότεροι, μάλιστα, επιζώντες έχουν αναθέσει σε δικηγόρους τη νομική εξέλιξη
της υπόθεσης.

Ωστόσο, ανοιχτή πληγή παραμένει το ότι μέχρι σήμερα 12 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα επτάχρονο παιδάκι, είναι αγνοούμενοι. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Μόνες οι οικογένειες προσπαθούν καθημερινά να συλλέξουν ότι στοιχείο μπορούν, ώστε να μάθουν τι συνέβη με τους ανθρώπους τους.

Το εξοργιστικό, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν συγγενείς αγνοουμένων και επιζώντες, είναι ότι η εταιρεία που είχε νοικιάσει το Norman Atlantic, η ΑΝΕΚ -ασχέτως τις δραματικές εξελίξεις με το πλοίο- κράτησε από τις πιστωτικές κάρτες, όσων είχαν πληρώσει το ταξίδι με αυτόν τον τρόπο, το ποσό για τα ναύλα! Και να σκεφτεί κάποιος ότι οι επιβάτες είχαν βγάλει εισιτήρια με άλλο πλοίο και άλλο τελικά είδαν στο λιμάνι εκείνη τη δραματική βραδιά της 28ης Δεκεμβρίου.

«Για τους ανθρώπους μας είναι σχεδόν αδύνατο να μάθουμε πληροφορίες, καθώς όσους έχουμε ρωτήσει, λένε ότι δεν τους είδαν εκτός από ένα με δύο άτομα που είδαν τους Καραβαγγέλη και Συμεωνίδη. Ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε είτε μέσω διαδικτύου ψάχνοντας μόνοι μας, είτε δια τηλεφώνου που παίρνουμε από επιζώντες. Κάνουμε τα πάντα, όσα περνάνε από τα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια. Το υπουργείο Ναυτιλίας τηλεφωνεί για να μας ενημερώσει απλώς ότι οι έρευνες συνεχίζονται», περιγράφει ο Β.Σακαρέλης.

Ούτε, όμως, και από την πλευρά των Ιταλικών αρχών υπάρχει ενημέρωση.
Τα ονόματα των αγνοουμένων είναι: Raed Frhan επτά ετών (τον αναζητεί ο πατέρας του), Carmine Balzano, Giuseppe Mancuso, Καραβαγγέλης Ευάγγελος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Σοφός Ιωάννης, Σαγιρίδης Νικόλαος, Σημεωνίδης Ιωάννης, Τσάμης Βασίλειος, Κουφογιώργης Αλέξανδρος, Νικολάρας Απόστολος και Δουλής Γεώργιος.

«Οι έρευνες καθυστερούν εξαιρετικά πολύ. Μας πουλάνε δικαιολογίες τύπου "έχει καπνούς" τη μία μέρα. Την άλλη λένε "τώρα θα βάλουμε μηχανήματα απορρόφησης καπνούς" και άλλα διάφορα μυθιστορήματα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η φωτιά δε μπήκε ούτε από μαγειρέματα, ούτε από τσιγάρο, ούτε και καλά από λαθρομετανάστες. Κάτι τέτοιο δε θα έκανε ποτέ κάποιος σε μέσο διαφυγής, για να καεί. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες που είδαν άτομο του πληρώματος να κοιτάει την φωτιά και να μην ενημερώνει κανέναν», μου λένε.

Στους ανθρώπους που ήταν στο Norman Atlantic και στους συγγενείς των αγνοουμένων εκτός από πίκρα, κυριαρχεί και ο θυμός.
«Όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, απ' όσο ξέρουμε, έχουν επικοινωνήσει με δικηγόρους. Θα φροντίσουμε να κινηθούμε νομικά, όπως ευελπιστούμε και όλοι οι επιζώντες. Δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Δε γίνεται κανείς να μην είδε τους ανθρώπους μας πάνω στο πλοίο. Δε γίνεται να σιωπούν και να το κρατάνε για τον εαυτό τους. Ας έρθουν λίγο στη θέση μας και ας σκεφτούν ότι ίσως αύριο μπορεί να αφορά έναν από αυτούς. Θέλουμε να βρούμε τους ανθρώπους μας. Δε γίνεται να έγιναν πουλιά και να πέταξαν», αναφέρει ο Β.Σακαρέλης.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στους εκατοντάδες ναυαγούς και στους αγνοούμενους επιβάτες ζητούνται τα ναύλα. Σε αυτούς τους ανθρώπους που για άλλο πλοίο είχαν βγάλει εισιτήριο και σ' άλλο επιβιβάστηκαν.
Έτσι για την ιστορία θα σταθώ στην αναφορά ενός συγγενή αγνοούμενου ο οποίος υποστηρίζει: «Όταν κάποιος στην Ηγουμενίτσα ζήτησε να μην ταξιδέψει και να κατεβάσουν το αμάξι του, ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας και ζήτησε να του γίνει μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών! Και μπήκε ο άνθρωπος τι να έκανε!»
σ.σ., ένας από τους οδηγούς φορτηγών μόλις είδε το πλοίο να μπαίνει στο λιμάνι, εκεί κατά τη μία το βράδυ, είπε: «Τι σκυλοπνίχτης είναι αυτός;»

Τώρα, είναι ένας από τους πολλούς που ναι μεν σώθηκαν από το Norman Atlantic, αλλά που η ζωή του στοίχειωσε για πάντα...

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis