2017 3

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Αίγυπτος: Σε θάνατο 11 άτομα για φονικές ταραχές στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

11 κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν στη θανατική ποινή σήμερα στην Αίγυπτο, στη νέα δίκη για τις ταραχές που το 2012 είχαν στοιχίσει τη ζωή 74 ανθρώπων έπειτα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ.

Το Φεβρουάριο 2014, το εφετείο είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί νέα δίκη των 73 κατηγορουμένων αφού ακύρωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει 21 απ΄
αυτούς σε θάνατο.

Δικάζονταν με την κατηγορία ότι τον Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχαν σε φονικές ταραχές στο τέλος ενός αγώνα της Πρώτης Κατηγορίας τον οποίο είχε κερδίσει η ομάδα του Πορτ Σάιντ, η Αλ-Μάσρι, με αντίπαλο την ομάδα του Καΐρου Αλ-Άχλι.

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Καΐρου, που ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές, ανέβαλε για τις 30 Μαΐου την ετυμηγορία για τους άλλους κατηγορουμένους, όπως και την επικύρωση ή μη των 11 θανατικών ποινών, αφού προηγουμένως πάρει την άποψη του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, η οποία ωστόσο δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Οι 11 που καταδικάσθηκαν σε θάνατο μπορούν να ασκήσουν έφεση. Περιλαμβάνονται στους 61 οπαδούς που δικάζονται σ΄ αυτή τη νέα δίκη. Οι υπόλοιποι είναι εννέα αστυνομικοί και τρία μέλη του προσωπικού της ομάδας Αλ-Μάσρι.

Οι ταραχές στο Πορτ Σάιντ είναι μέχρι σήμερα οι φονικότερες που έχουν σημειωθεί στην Αίγυπτο στο πλαίσιο ποδοσφαιρικών αγώνων, οι οποίοι προκαλούν τακτικά συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και μεταξύ αυτών των τελευταίων και της αστυνομίας.

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis