2017 3

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Σύλλογος Γονέων 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Ενημερωτική Επιστολή
Εχθές και φυσικά σήμερα, κλιμακώνεται η επίθεση που δεχόμαστε επειδή τολμήσαμε να εκφράσουμε την άποψη της πλειοψηφίας στο σχολείο μας, η οποία είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων στη χώρας μας.

Ότι δεν επιθυμούμε τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, για μία σειρά αυτονόητων λόγων, που κάθε καλόπιστος γονέας δέχεται. 

Μάλιστα, προτείναμε και εφικτές, εύκολες και άμεσες
λύσεις, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, λύσεις που είναι πραγματικά ωφέλιμες για τα προσφυγόπουλα και δεν εξυπηρετούν κατά την άποψή μας σκοπιμότητες, σε βάρος τους.

Επιτέλους, την Δευτέρα 23/01/2017, δεχθήκαμε πρόσκληση για ενημέρωση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βούλγαρη.

Μία ενημέρωση που θα γίνει για πρώτη φορά και προσδοκούμε να μην είναι μία διαδικασία ανακοίνωσης αποφάσεων, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Διευθύντρια του σχολείου μας, η οποία ανακοινώνει ότι όλα είναι έτοιμα και πως δάσκαλοι, μαθητές και γονείς είναι έτοιμοι και χαρούμενοι για τη υποδοχή των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας.

Παρακαλούμε την επόμενη φορά να ερωτηθεί με ποιους θα γίνει η υποδοχή, με επιλεγμένους γονείς από άλλα σχολεία και με επιλεγμένα άτομα και άτομα-συλλόγους άσχετους με το σχολείο μας; Αντίθετα, ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα και να αναθεωρηθούν οι λύσεις που μέχρι σήμερα έχουν προταθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες αλλά για διάλογο – παρωδία, για τον ορισμό του φασισμού – «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» (!!!)

Όμως εχθές είχαμε και την μεγάλη επίθεση εναντίον μας από τις γνωστές μειοψηφικές ομάδες και άτομα-συλλόγους, καθώς και από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κα Σταγιάννη (!). Με άρθρα της στα αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζει να κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου μας με ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρεί, εντέχνως πλην σαφώς, να διασπάσει τον σύλλογό μας στοχεύοντας στο πρόσωπό του.

Παρότι ζητήσαμε επανειλημμένα να φανερώσει τα στοιχεία που διαθέτει, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από την ίδια, ενώ με βάση τις καταγγελίες της, η είδηση κάνει τον κύκλο της, αναπαραγόμενη από όλα τα μέσα. «Ρατσιστές» τους είπε η Διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κα Σταγιάννη

Έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη 25/01/2017 να μας καταθέσει τα στοιχεία που ισχυρίστηκε ότι διαθέτει, στις ανακοινώσεις της στα μέσα ενημέρωσης. 

Να μην ξεχνά ότι έχει ανακοινώσει στα μέσα ενημέρωσης πως διαθέτει τα στοιχεία αυτά (έχει πει πως τα έχει εκτυπώσει). Απορούμε γιατί δεν μας τα κοινοποιεί ώστε να ζητήσουμε τουλάχιστον μία συγνώμη από τους επισκέπτες τις σελίδας μας και μας αφήνει σκοπίμως εκτεθειμένους (!).

Βέβαια, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμπεριφορά ορισμένων μέσων επικοινωνίας, η οποία φυσικά δεν μας φοβίζει. Παρόλο που τους έχουμε ενημερώσει με σχετικές επιστολές μας, σε πολλές δε περιπτώσεις μετά από δική τους επικοινωνία μαζί μας, καμία δημοσίευση δεν είδαμε χθες ή σήμερα, σχετικά. 

Μόνο βαρύγδουπους τίτλους στα άρθρα τους, όπως «Ρατσιστές σε σχολείο στη Λάρισα», κα. Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μας αποκαλούν έτσι (π.χ. επειδή το είπε η Διευθύντρια του σχολείου μας), αλλά έχουν την ευθύνη των άρθρων που δημοσιοποιούν όταν υιοθετούν τέτοιες απόψεις και χαρακτηρισμούς και δεν τηρούν αντικειμενική στάση, ως οφείλουν.

Πιστεύουμε να μην γίνει το ίδιο και με τους γονείς παραπλήσιου με το δικό μας δημοτικού σχολείου, στην Τερψιθέα Λάρισας. 

Διαβάστε την ενημέρωση που υπάρχει στα τοπικά μέσα, π.χ.
Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν καθολικές αντιδράσεις από τους συλλόγους των γονέων σε όλη τη χώρα. Βέβαια, σύμφωνα με τη λογική της Διευθύντριας του σχολείου μας και άλλων εξαιρετικά μειοψηφικών ομάδων, όλοι αυτοί οι γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους είναι ρατσιστές και φασίστες, ενώ οι ίδιοι δημοκράτες (!!!)

Ένα άλλο θέμα που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι η σελίδα του συλλόγου μας στο facebook, η οποία δεν είναι μυστική αλλά δημόσια. Όπως ίσως ήδη ξέρετε ή έχετε διαπιστώσει, η Ενημερωτική Επιστολή του συλλόγου μας που σας διανεμήθηκε στις 19/01/2017 είχε το link της σελίδας αυτής, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε για να την επισκεφτείτε (Σύλλογος Γονέων 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ΕΔΩ). 

Η σελίδα μας, μέχρι και σήμερα, έχει κάνει μόνο 4 δημοσιεύσεις που αφορούν κύρια την ενημέρωση τω γονέων. 

Οι δημοσιεύσεις αυτές δέχονται σχόλια και κριτική, την οποία μπορούν να δουν όλοι και δεν είναι δουλειά μας να την λογοκρίνουμε ή να την αποδεχθούμε. 

Όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, στο facebook, ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως ο ίδιος επιθυμεί, οι απόψεις που αναρτά είναι αποκλειστικά δικές του και τον χαρακτηρίζουν, και φυσικά δεν υιοθετούνται από την σελίδα μας. 

Οι δικές μας θέσεις και απόψεις είναι ξεκάθαρες και έχουν δημοσιοποιηθεί παντού, οπότε θα παρακαλούσαμε τον οποιοδήποτε, όταν αναφέρεται στον σύλλογό μας να εστιάζει σε αυτές και όχι σε άλλων ατόμων (!)

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για τις συκοφαντίες, αφενός της Διευθύντριας του σχολείου μας κας Αικατερίνης Σταγιάννη και αφετέρου του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας κας Ιωάννας Γκονέλα.

Απαιτούμε από την Διευθύντρια του σχολείου μας κα Σταγιάννη να ανακαλέσει άμεσα, με ρητή δήλωσή της, τις συκοφαντίες που δημοσιοποίησε εναντίον μας σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου μας και για όσα ψευδή ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ Τηλεόραση «Πρωινή Ζώνη» στις 24/01/2017, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης. 

Συκοφαντίες, αφενός για την μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για το θέμα από την απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου μας και αφετέρου για την τωρινή λειτουργία του συλλόγου μας. Η ίδια ήδη επιχείρησε να ελέγξει μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα (!), γεγονός, μεταξύ άλλων, που μας ανάγκασε να προβούμε σε αναφορά της στην υπηρεσία της.

Απαιτούμε από το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας κα Γκονέλα να διαψεύσει, με ρητή δήλωσή της, τις άκρως συκοφαντικές κατηγορίες που δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου μας. 

Διότι γνωρίζει πως η λειτουργία του συλλόγου μας και οι ενέργειες του προέδρου του είναι απόρροια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μετά από συνεδρίασή του. Αποφάσεις που στην χώρα μας λαμβάνονται με πλειοψηφία. Έτσι, γνωρίζει ότι παρόλο που η ίδια διαφωνεί, τα υπόλοιπα έξι (6) μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας συμφωνούν, όπως άλλωστε εκ νέου αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας στις 22/01/2017, μετά από δικές της ενστάσεις και απαιτήσεις (!!)

Επίσης, η ίδια, ως μέλος της διοίκησης του συλλόγου μας οφείλει να σέβεται και να τηρεί τις αποφάσεις του, ανεξαρτήτως των προσωπικών της απόψεων, σεβόμενη τη δημοκρατία και τους νόμους. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε η δημοκρατία, σε αντίθεση με καθεστωτικές νοοτροπίες και φασιστικά-ολοκληρωτικά πολιτεύματα, που ελπίζουμε να μην υιοθετεί η ίδια (!)

Ειδάλλως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναγκαστούμε να προστατεύσουμε την τιμή και τη υπόληψή μας καταφεύγοντας στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου
Στέφανος Χαχάμης
Τα Μέλη του συλλόγου
Γκουρομπίνος Χρήστος
Παπαϊωάννου Άγγελος
Πέρκα Σοφία 
Πλευράς Γεώργιος
Στατήρης Ιωάννης

2013-1Συστατικα blog

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://www.info1058fm.com/2013/10/01-02.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

ShareThis